TAGLIATELLE AL RAGU' DI MAIALE
(PASTA SAUCE 'PORK)
(PASTA SAUCE 'PORK)
Questo primo non richiede molto tempo per la preparazione,ottimo da realizzare quando si va di fretta e si vuole presentare agli amici qualcosa di buono.
Ingredienti per 4 persone:
400 g di tagliatelle
450g di macinato di maiale
1 carota
sedano
1/2 cipolla
1 spicchio d'aglio
rosmarino fresco
1/2 bicchiere di vino bianco
panna da cucina
sale e pepe
olio d'oliva extravergine
Preparazione:
Tirtate la carota il sedano e la cipolla,versate il tutto in una padella profonda,unite l'olio e uno spicchio d'aglio che poi andrete ad eliminare.Rosolate il tutto,aggiungete il macinato e un rametto di rosmarino fresco e continuate a fare rosolare,versate il vino e lasciate sfumare.
Condite con del sale e pepe,lasciate cucinare (se risultasse troppo asciutto aggiungere un pò di acqua),lasciate cucinare con un coperchio per circa un quarto d'ora a fuoco dolce,deve risultare un ragù morbido.
Dopo aver scolato la pasta,unitela al condimento,aggiungete la panna e a fuoco vivace saltatela,amalgamate bene il tutto e spolverizzate del formaggio grattugiato.
PASTA SAUCE 'PORK
The first does not take long to prepare, great to realize when you're in a hurry and want something good to present to friends.
Ingredients for 4 people:
400 g of noodles
450g of minced pork
1 carrot
celery
1/2 onion
1 clove of garlic
fresh rosemary
1/2 cup white wine
cream
Salt and pepper
extra virgin olive oil
preparation:
Chop the carrot, celery and onion, pour it into a deep pan, add oil and a clove of garlic then go to eliminare.Rosolate all, add the ground beef and a sprig of fresh rosemary and continue to do brown, pour the wine and let evaporate.
Season with salt and pepper, let cook (if it is too dry add a little water), with a lid and let cook for about fifteen minutes on low heat, should be a smooth sauce.
Having drained the pasta, add to the sauce, add cream and skip it over high heat, mix well and sprinkle the grated cheese.
Ingredients for 4 people:
400 g of noodles
450g of minced pork
1 carrot
celery
1/2 onion
1 clove of garlic
fresh rosemary
1/2 cup white wine
cream
Salt and pepper
extra virgin olive oil
preparation:
Chop the carrot, celery and onion, pour it into a deep pan, add oil and a clove of garlic then go to eliminare.Rosolate all, add the ground beef and a sprig of fresh rosemary and continue to do brown, pour the wine and let evaporate.
Season with salt and pepper, let cook (if it is too dry add a little water), with a lid and let cook for about fifteen minutes on low heat, should be a smooth sauce.
Having drained the pasta, add to the sauce, add cream and skip it over high heat, mix well and sprinkle the grated cheese.